Известие

Collapse
No announcement yet.

"придърпване " на автомобила

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• "придърпване " на автомобила

Здравейте,
    Имам едно питане към знаещите - при движение на автомобила само на 3-та скорост при 1000-1500 оборота се получава едно "придърпване" на автомобила.При някой случвало ли се е подобно нещо и каква може да е причината?
    Предварително благодаря.
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD

Re: "придърпване " на автомобила

Първоначално публикувано от bobojust
    Здравейте,
    Имам едно питане към знаещите - при движение на автомобила само на 3-та скорост при 1000-1500 оборота се получава едно "придърпване" на автомобила.При някой случвало ли се е подобно нещо и каква може да е причината?
    Предварително благодаря.
    нафта/бензин/LPG?
    двигател?
    Audi/BMW, скоро и ALFA

Comment

На тези обороти и на 4 и 5-та ще ти придърпва !
      Що караш с 20км на 3-та
      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Здравейте ,
        Сори за пропуска на информацията ,която трябваше да дам.Колата е 2,4 JTD.Значи обикновено това се случва при 40 км/ч.Благодаря за мненията предварително.
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD

Comment

Придърпва си, явно тези коли не са правени за ниски обороти съмо се мъчи колицата
          156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от Violator
            Придърпва си, явно тези коли не са правени за ниски обороти съмо се мъчи колицата
            Ти видя ли какъв е двигателят

Може съединителче нещо да е
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Незнам но мойта така придървпаше като бях с 95 но със 100 октановия заспа, обаче всеки ден с нещо ново счупено ме изненадва по някой път ми идва да си ударя главата в масата
              156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от Violator
                ... мойта така придървпаше като бях с 95 но със 100 октановия заспа...
                Колата е ЖТД, колега

А оборотите са си ок и не е възможно да се товари двигателят с 1000-1500 оборота. Моята е 1.9 и не се замисля, пък камо ли 2.4
                _______
                146 JTD - ex

Comment

колегата явно е имал в предвид когато държи колата в междинна газ(потдържайки педала в едно положение). И при мен е същото - чуди се да тръгне лииии да не птръгне лии, кво да направи
                  След като подам газ не се замисля и няма Грам и следа от придърпване. Същото е и като си махна кракът от педала
                  Това е в диапазона на 1600-1700 до към 2000-2100 оборота, после го няма това нешо
                  http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Да се чуди дали да тръгне е едно, а да ти придърпва - друго Много ясно, че ако с 1100 оборота дадеш газ до дупка колата ше се чуди какво да прави, но ако газта се подава плавно и няма серизен наклон на пътя, ще ускори също плавно, но сравнително бавничко
                    _______
                    146 JTD - ex

Comment

Специално си направих експеримента и на 3-та тръгнах да ускорявам от 1000 () оборота. Никакво придърпване. Леко натиснах педала и си ускори даже доста бързо до към 1400, при това абсолютно плавно.
                      _______
                      146 JTD - ex

Comment

При мене ниските са ми малко бавни и все си викам че не върви.Отидох при Бобо,направи ми човека диагностика,каза ми че и няма нищо и ми направи тест драйв.Ми то колата си иска газ и високи обороти(поне за 156 2.4 жтд).Като го заръчкам си пили гуми на 3-скорост дизелчето.Иначе на 1000 оборота 3-та скорот си оскорява,но плавно....придърпване няма,но е доста досадно докато набере.При мене проблема е че ме беше страх да я натискам и сменях скорости на 2000 оборота.
                        Oще една дупка и се гръмвам с нож.
                        156 2.4 JTD

Comment

Колеги, ако не Ви мързи хвърлете едно око:
                          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=40504
                          Засега няма оправия.
                          ex - 147 16v multijet

Comment

bobojustр това с придърпването винаги ли ти го прави? при мен се получава същата история както го описваш но при различни дизели и зависи дали съм с добавка или не и се оправя понякога... ти слагаш ли нещо в нафтата?

Comment

колега на 3-та не би трябвало да имаш придърпване с 40 к/ч. аз съм със същият мотор и нямам този проблем, препоръчвам да пробваш първо като смениш горивото, пробвай от омв
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                              X